Што да јадете во текот на денот

Што да јадете во текот на денот

Храната што ја јадеме влијае на нашето расположение и ниво на енергија, како и на нашиот сон.

Јаболковиот оцет лек за синуси

Јаболковиот оцет лек за синуси

Главната состојка која треба да се бори против инфекцијата е јаболков оцет.

Домашен пијалок за исфрлање на шлајм

Домашен пијалок за исфрлање на шлајм

Доколку детето има потешкотија да го исфрли шлајмот, во тоа ќе ви помогне пририоден домашен сируп.Еве како да се подготви:

Февруари е идеален месец за диета

Февруари е идеален месец за диета

Со доаѓањето на новиот месец доаѓа време повторно да се погледне во календарот, за да имаме предвид кои ќе се детоксикациските денови базирани на фазите на Месечината.

Пијте една чаша зелен чај на ден

Пијте една чаша зелен чај на ден

Чајот е иделаен зимски пијалак кој прави чуда за нашето здравје.

Како благите работи влијаат врз расипување на забите кај децата

Како благите работи влијаат врз расипување на забите кај децата

Во однос на влијанието на благите работи врз расипување на забите, стоматолозите ја истакнуваат зачестеноста на јадење благи работи. Тие советуваат дека треба да се избегнува честото грицкање помеѓу оброците.

Како да забремените

Како да забремените

Само во рамките на 1-2 дена од месечниот циклус, имено во периодот на овулација, имате најголема шанса за зачнување.

Пресметување на базалната температура пред овулација

Пресметување на базалната температура пред овулација

Овулацијата е периодот околу 14 дена пред датумот на циклусот (во случај должината да е 28 дена), кога се ослободува созреана клетка и во рамките на 1-2 дена имате најголема шанса за зачнување.

(Видео) Како да му се помогне на бебе кое не дише

(Видео) Како да му се помогне на бебе кое не дише

Едно британско истражувањето утврдило дека многу родители толку се исплашени од самата помисла дека нивното дете престанало да дише и дека треба да го оживеат што за тоа не сакаат ниту да размислуваат.

За лошото однесување на децата виновни се бактериите

За лошото однесување на децата виновни се бактериите

Според најновата студија, разновидноста на одредени бактерии може да влијае врз однесувањето на децата, а посебно на момчињата. Научниците ја анализирале количината и видот на бактерии на примерок од детска столица.

Што е бета-глукан и како влијае на имунитетот на децата

Што е бета-глукан и како влијае на имунитетот на децата

Кога станува збор за зајакнување на имунитетот на децата се почеста е препораката на земање на бета-глукен.

Powered by WP Bannerize