Лажењето не е убаво

Лажењето не е убаво

Лажењето не е убаво, зашто навистина ќе си помисли некој дека тоа е точно.

На децата на предшколска возраст, може да им се даваат помалку мрсни млечни производи

На децата на предшколска возраст, може да им се даваат помалку мрсни млечни производи

Предшколските деца имаат омилена храна и уживаат во неа. Сфаќаат зошто одредени производи треба да бидат подготвени, а исто така знаат дека треба да ги мијат рацете пред јадење.

Социјална интелигенција кај децата

Социјална интелигенција кај децата

Некои деца полесно склопуваат пријателста и запознаваат луѓе, уживаат во групните активности и разговори, добро ги организираат своите активности за себе и другите, знаат да побудат интерес, важно им е како другите се чувствуваат.

Преку музиката во рекламите влијаат на нашата свест

Преку музиката во рекламите влијаат на нашата свест

Современите медиуми на различен начин влијаат на мислењето на луѓето. Во нашата свест и потсвест, рекламите секојдневно оставаат слики на услугата и на производот. Многу од компаниите ангажираат познати личности во рекламите за своите производи за потрошувачите да се поистоветуваат со нив и токму тој производ да го посакаат за себе. Со нивните однесување, говор и изглед влијаат на имиџот на компанијата, но пред сè имаат моќ да ја зголемат заинтересираноста за производот и неговата продажба.

Силниот карактер на децата, ќе им помогне да преборат со околината

Силниот карактер на децата, ќе им помогне да преборат со околината

Единствено дете кое има силен карактер и висок морал може да избегне негативно влијание од околината и да се заложи за она што е праведно. Учете ги децата на вистински вредности уште од мали и ќе знае како да им се спротивстави на негативните влијанија на децата. Ќе има силни убедувања и ќе знае да води живот со интегритет.

Пејте, за подобро здравје

Пејте, за подобро здравје

Се чини дека постои одредена магија кога станува збор за влијанието на музиката врз човековото тело и умствените способности. Без разлика дали си ја потпевнувате омилената песна додека возите во автомобилот или пак сте дел од професионален музички хор, пеењето инспирира и буди неверојатни чувства. Всушност, некои луѓе дури ја надминуваат и депресијата благодарејќи токму на музиката и пеењето. Следствено на ова, еве ги најзначителните придобивки од музиката за човековото тело и психа воопшто.

Како се стекнува самодоверба кај детето

Како се стекнува самодоверба кај детето

Самодовербата се стекнува многу рано во возраста. На малите деца основен извор на информација за тоа колку се паметни, способни и сакани се родителите. Ако детето од родителите не ги добива тие информации, веројатно ќе има ниска самодоверба и себепочитување.

Здравјето на децата има влијание и од начинот на кој се родени

Здравјето на децата има влијание и од начинот на кој се родени

Естетиката на телото е современ императив, но колку навистина се посветуваме на нашето тело во здравствена смисла и дали го правиме тоа само тогаш кога ќе се појават здравствени проблеми? Еден од најважните екосистеми на планетата е токму човечкото тело. Модерниот начин на живот, со акцент на бројните технолошки предизвици, исхрана, стрес, употреба на антибиотици, и се позачестената опсесивна хигиена и чистота, имаат и своја друга страна.

Психички здрави деца со виолина и пијано

Психички здрави деца со виолина и пијано

Новото истражување, од катедрата за психијатрија на Универзитетот во Вермонт, на деца кои свират виолина и пијано, покажа дека музичкото образование може да им помогне на децата да го фокусираат своето внимание, да ги контролираат своите емоции и да ја намалат анксиозноста. Истражувањето е објавено во списанието на Американската академија за детска и адолесцентна психијатрија.

Влијанието на музиката врз децата

Влијанието на музиката врз децата

Музиката им помага на децата да се развиваат, да го разберат светот кој ги опкружува, но и да ги искажат своите лични искуства. Меѓутоа нејзината образовна улога е уште поважна, со оглед на тоа дека поттикнувачки дејствува на севкупниот развој на детето. Најновите истражувања го потврдуваат и истакнуваат нејзиното големо значење. Научниците откриле дека структурите кои ја сочинуваат музиката се идентични на оние врз основа на кои функционира човечкиот мозок.

Оброк 6+месеци

Оброк 6+месеци

Убаво, здраво и мноооогу вкусно. Повелете мајки!

Powered by WP Bannerize