Шведска ќе им помага на гладните деца во светот

Шведска ќе им помага на гладните деца во светот

И покрај глобалниот глад и општата сиромаштија, според организацијата за храна и земјоделие, луѓето се`уште залудно трошат повеќе од третина од храната. Како и со повеќето интернационални проблеми, Шведска веќе има генијално решение.

Зошто жените немаат брада

Зошто жените немаат брада

Мажите и жените се разликуваат по многу карактеристики. Една од тие карактеристики е брадата. Брадата е група на влакна кои растат во областа на вратот и устата. Одговорот на погоре поставеното прашање е длабоко во внатрешноста на мозокот.

„ Селфито “ го издава вашиот карактер

„ Селфито “ го издава вашиот карактер

Луѓето одамна работат на подобрување на методите за препознавање на одредени карактерни особини врз основа на ракописот, начинот на ракување и слично. Психолозите неодамна открија дека истото се однесува и на „селфињата“.

Подарете, помогнете, денеска е светскиот ден на хуманоста

Подарете, помогнете, денеска е светскиот ден на хуманоста

Ширум светот, 19. август се слави како светски ден на хуманоста. Прославата е во знак на дарување, донирање, помагање на луѓето на кои им е потребна помош. Сите имаме потреба од помош. Поделете ја со некому својата среќа.

Доколку доите немојте да спиете на стомак

Доколку доите немојте да спиете на стомак

Кога спиете на стомак, а многу жени се желни за таа положба бидејќи не можеле во текот на бременоста, спиете и на градите.

Чувствувате преполност кога млекото ви надоаѓа

Чувствувате преполност кога млекото ви надоаѓа

Тоа е добар знак дека можете да произведувате млеко.

Што ако вашето бебе е мрзливо и неефикасно цица

Што ако вашето бебе е мрзливо и неефикасно цица

Тоа може да биде затоа што е родено пред терминот, или е болно, или затоа што устата не му е развиена како што треба (има расцеп  на непцето или деформиран јазик).

Зошто бебињата повраќаат

Зошто бебињата повраќаат

Повраќањето кај новороденчињата е процес кој може да биде во врска со незрелиот сфинктер меѓу хранопроводот и желудникот, како и со вишокот слуз која треба да биде исчистена. 

Вашето бебе повраќа толку многу што имате чувство дека не е доволно нахрането

Вашето бебе повраќа толку многу што имате чувство дека не е доволно нахрането

Иако вам ви изгледа дека се што влегло во бебето, се вратило назад, веројатно не е така. Тоа што вам ви личи на цел оброк, веројатно е само лажиче или две, измешано со плунката- сигурно недоволно да ја наруши исхраната на вашето бебе.

Дали може да секне млекото во градите

Дали може да секне млекото во градите

За разлика од бунарот, млекото од дојките тешко ќе секне ако редовно се користи. Всушност, точно е спротивното: колку повеќе го доите бебето- толку повеќе млеко ќе има во вашите гради

Еден од најчестите стравови-дали бебето напредува од доењето

Еден од најчестите стравови-дали бебето напредува од доењето

Ако нешто може да предизвика стравување повеќе од порастот на тежината во бременоста, тоа е зголемување на тежината на бебето во првите месеци од животот. 

Powered by WP Bannerize