Неколку реченици со кои вашите деца ќе бидат посреќни

Неколку реченици со кои вашите деца ќе бидат посреќни

Родители не е доволно одвреме навреме на вашето детенце да му кажете „добро дете“ или нешто слично, бидејќи ако ги користите исклучително едни исти изрази, тоа ќе го сфати како автоматско повторување без искреност.  Ова се неколку реченици кои му се потребни на вашето дете.

Во сабота на небото ќе се појави црвена Месечина

Во сабота на небото ќе се појави црвена Месечина

Во сабота на 4-ти април ќе се случи целосното помрачување на Месечината или Крвава Месечина.

ВИДЕО: Ова е најоригиналниот начин за вадење на млечен заб

ВИДЕО: Ова е најоригиналниот начин за вадење на млечен заб

„Отровниот Роб“ које американски професионален борач решил да му помогне на својот осумгодишен син да го извади млечниот заб што се нишал, а тоа го направил на единствен и оригинален начин.

Панчо од ДНК го покажа својот втор син

Панчо од ДНК го покажа својот втор син

Панчо од ДНК на својот Фејсбук профил ја објави првата фотографија на својот втор син Марјан.

Мозокот на татковците се адаптира на новороденчето

Мозокот на татковците се адаптира на новороденчето

Студијата објавена во Social Neuroscience, а е направена на Yale University, САД, покажала дека во мозокот на татковците, кои поминуваат време со нивните бебиња се случуваат физички промени, кои ги одразуваат промените во мозокот на мајките.

Ручек – крап 10+

Ручек - крап 10+

Предлог за вашето дневно мени од мајките од групата „ Здрава храна, здрави деца“.

Појадок за мајка и бебе 6+ месеци

Појадок за мајка и бебе 6+ месеци

Предлог за утрешното мени за мама и бебе од групата „Здрава храна, здрави деца “.

Како се чувствуваш кога ќе слушнеш лага?

Како се чувствуваш кога ќе слушнеш лага?

Така чудно, ќе се чудиш.

(Видео) Проштално писмо на еден татко, пред неговата смрт

(Видео) Проштално писмо на еден татко, пред неговата смрт

Пол Каланти бил професор и неврохирург на Одделението за неврохирургија на Универзитетот Стефорд. Бил млад и перспективен лекар, сопруг и татко на мало девојче. Се разболел на 37 години и наспроти хемотерапијата починал поради агресивниот карцином на бели дробови кој метастазирал.

Нега на бебешка коса

Нега на бебешка коса

На самиот почеток треба да го капете детето со неутрален сапун за бебиња, а подоцна со неутрален шампон. Секогаш проверете колку шампонот е „лут“ дури и ако на него пишува деака е неутрален, така што ќе го тестирате на свои очи.

И разгаленото дете може да го превоспитате

И разгаленото дете може да го превоспитате

Ниту еден родител не сака да има разгалено дете кое никој не го сака во друштво. Ако во себе знаете дека детето ви е разгалено, не чекајте околината да ви посочи и не бранете го. За негово добро и негова среќа треба да го научите на вистински вредности и дисциплина.

Powered by WP Bannerize