Со рузмарин против зрачење од мобилните телефони

Со рузмарин против зрачење од мобилните телефони

Повеќето од нас имаат слушнато дека употребата на мобилните телефони не изложува на нездраво ниво на радијација.

Но, кога е акумулирано со тек на време може да резултира во рак, оштетувања во ДНК-та и ослабен имунолошки систем. Во 2011 година Меѓународната агенција за истражување на ракот (IARC), објави изјава дека зрачењето на мобилените телефони е „можен човечки карциноген.”

Нозете во јогурт за да ги снема габичните инфекции

Нозете во јогурт за да ги снема габичните инфекции

За борба против габичните инфекции на ноктите на нозете може да си помогнете на многу едноставен начин. Потопете ги во јогурт!

Црната слива-извор на енергија

Црната слива-извор на енергија

Сливите се богати со калиум, минерал кој е важен за одржување на рамнотежата во организмот. Тие се многу богати и со витамини и имаат ниска енергетска вредност (100 гр има само 46 калории).

За животното осигурување, објаснува едно дете

За животното осигурување, објаснува едно дете

Животно осигурување се пари кои ги добива оној кој преживува смртен случај.

Крцкав печен компир со сланина

Крцкав печен компир со сланина

Ручек кој се прави брзо, а крајниот ефект е фантастичен! Идеален за кога сакате да го изненадите семејството или пријателите, а да не се потрошите или измачите многу.Потребно ви е:

Пијте чај според крвната група

Пијте чај според крвната група

Со оглед на тоа што сме во период кога се консумираат многу чаеви, еве како да го одберете најдобриот според вашата крвна група.

6 работи што ги прават родителите на аутистични деца

6 работи што ги прават родителите на аутистични деца

Овој текст е наш глас, поддршка за родителите кои не знаат како тоа да им го објаснат на пријателите и роднините. Некогаш можеби и вие бевте дел од овие луѓе, но сега сте родител на дете со аутизам. Се почесто согледувате дека во повеќето случаи, луѓето кога зборуваат повредуваат, за тоа е зошто немаат доволно информации. Родителите на деца кои немаат ваков проблем не разбираат што се мора да прават родителите кои растат аутистично дете.

Писмо од наша читателка: По девет години борба, во раце држев мое чедо

Писмо од наша читателка: По девет години борба, во раце држев мое чедо

Можете да бидете успешни во животот, да бидете на врв на кариерата, да заработувате многу пари, да имате имоти и заштеди, но најголемиот успех за секоја жена е да стане мајка! Тогаш се станува споредно! Една наша читателка која побара да остане анонимна сакаше да ја сподели нејзината приказна, нејзината битка со животот за да стигне до целта-да стане мајка. Таа за нас не е борец, таа за нас е херој! Прочитајте зошто.

Училишниот успех и самодовербата

Училишниот успех и самодовербата

Училиштето има големо влијание врз развојот на детето, бидејќи врз основа на успехот кој го постигнува ја формира сликата за себе. Децата од прво до четврто одделение почнуваат да сфаќаат кои се и какви се. Сфаќаат дека имаат одредени способности, дека се успешни или помалку успешни од другите. Во тој период се опишуваат врз основа на самоевалуација, па сакаат да се споредуваат.

Дали на вашето дете му недостасуваат витамини?

Дали на вашето дете му недостасуваат витамини?

Витамините се важни за нашиот организам посебно кај децата, бидејќи нивното тело се развива и расте. Затоа за секој родител е важно да препознае дали на неговото дете му недостасуваат витамини и на кој начин да ги надомести за децата да се развиваат на правилен начин.

Им ги проверувате ли на децата Фекјсбук и мобилните телефони?

Им ги проверувате ли на децата Фекјсбук и мобилните телефони?

Една третина од родителите сметаат дека шпиунирањето на децата е нужно за нивно добро, откри британското истражување во кое учевствувале 2000 родители. Родителите најмногу ги загрижува со кого комуницира нивното дете на интернет, колку време поминува на компјутер и кои страници ги посетува.

Powered by WP Bannerize