Природата на мајката…

Природата на мајката...

Мајчинството е нешто што од корен го менува животот на жената, нејзините приоритети и распоред, но во исто време ја носи и најголемата промена во срцето, носи потполно нови нивоа на пожртвуваност. Еве една кратка сторија, која ја изразува суштината на мајчиното срце:

Совети за патување со бебе

Совети за патување со бебе

Патувањето со бебе може да биде голем предизвик, па еве неколку совети кои можат да ви помогнат за полесно прилагодување.

Трет крајник, најчест проблем за децата во претшколска возраст

Трет крајник, најчест проблем за децата во претшколска возраст

Покрај воспаленијата на непчаните крајници, кои се манифестираат со класична болка во грлото и покачена телесна температура, кај децата се чести и проблемите предизвикани од зголемување на аденоидните вегетации- третиот крајник.

Кои бактерии се здравје, а кои болест?

Кои бактерии се здравје, а кои болест?

За сите бактерии што ќе се најдат во носот не мора да се брза за да се почне со лекување со антибиотик. Постои нормална флора во носот што не ја читаат во лабораторијата. Патогните бактерии во одредена ситуација може да направат проблеми.

Од каде и зошто се зема брис кај дечињата?

Од каде и зошто се зема брис кај дечињата?

Кај децата најчесто се зема брис од носот и од грлото, кога имаат чести бактериски инфекции во грлото и во носот.

Антибиотици кај новороденчиња

Антибиотици кај новороденчиња

Кај новороденчињата ако постои ризик фактор за инфекција, ако мајката имала инфекција пред породувањето и детето предвреме се родило започнуваме со превентивно давање на терапија со еден или два антибиотика 48часа.

Од кога може да се даде антибиотик?

Од кога може да се даде антибиотик?

Нема ограничување за возраста, има ограничување во однос на тоа кој антибиотик може да се даде на која возраст.

Природен лек за исфрлање камења од жолчката

Природен лек за исфрлање камења од жолчката

Кинескиот доктор Лаи Чиу Нан препорачува сосема природна метода за отсранување на камењата од жолчното кесе – кои се мошне опасни – освен што предизвикуваат болка, предизвикуваат и жолтица, па и рак.

Неколку совети за новопечените родители

Неколку совети за новопечените родители

Во брошурата Информации и совети за новите родители наведени се неколку корисни совети за спиењето на бебето.

Никогаш не признавајте неверство…

Никогаш не признавајте неверство...

После афера често мислиме дека правилно е да признаеме за да бидеме фер кон партнерот и се прашуваме каде ќе не одведе тоа. Понекогаш е подобро некои работи да се премолчат…

Цигарите ве прават депресивни

Цигарите ве прават депресивни

Пушачите имаат 70 отсто поголеми шанси да страдаат од депресија и анксиозност, покажува нова студија.

Powered by WP Bannerize