Како со бебето комуницираат мајките, а како татковците?

Како со бебето комуницираат мајките, а како татковците?

Познато е дека мајките и татковците имаат сосема различен пристап кон воспитувањето на своите деца, но самото тоа произлегува од тоа што момчињата и девојчињата покажуваат клучни разлики уште од мали нозе.

Домашните миленичиња се добри за вашето бебе

Домашните миленичиња се добри за вашето бебе

Многу родители избегнуваат да чуваат домашни миленичиња додека нивното дете не наполни година дена, но треба да се знае дека таа пракса е потполно погрешна.

Кога вашето бебе е подготвено за разновидна храна?

Кога вашето бебе е подготвено за разновидна храна?

Правилната исхрана има големо значење во здравиот развој на новороденчето. Со соодветна исхрана доенчето се развива и напредува брзо.

За сите мајки: Неколку совети за тоа што да правите додека бебето спие

За сите мајки: Неколку совети за тоа што да правите додека бебето спие

Нормално е дека понекогаш сакате да останете сама и едноставно да одморите. Тоа воопшто нека не ве загрижува, бидејќи не значи дека вие сте лоша мајка.

Што кога вашето дете каса?

Што кога вашето дете каса?

За родителите најчесто удирањето и грабањето се нормална појава и очекувани однесувања, но кога детето почнува да каса сметаат дека тоа е знак на подлабоки проблеми, па во такви ситуации од чисто инстинктивно ниво чувствуваат дека треба да го предупредат детето, а во некои претерани случаи да употребат и воспитна шлаканица.

Правилна нега за бебешките нокти

Правилна нега за бебешките нокти

Ако сте новопечени родители, и притоа едно од најважните обврски околу бебето ви е неговата хигиена, тогаш еве неколку совети како правилно се води грижа за бебешките нежни ноктиња.

Што се бебешки акни и како да ги отстраните?

Што се бебешки акни и како да ги отстраните?

Еден од најчестите кожни проблеми кој се јавува кај бебињата се токму бебешките акни.

Како да одберете облека за вашето бебе?

Како да одберете облека за вашето бебе?

Нема ништо послатко од бебешката облека, а самото нејзино купување е големо задоволство за новопечените родители.

Родители внимавајте какви играчки купувате на вашите деца

Родители внимавајте какви играчки купувате на вашите деца

Според последниот истражувачки проект 29 отсто од тестираните играчки, истите содржат токсични елементи.

Стекнување убави навики при исхраната на децата

Стекнување убави навики при исхраната на децата

Тешкотиите во исхраната зависат од возраста, пристапот во убедувањето и навиките во семејството. Научете го детето да јаде со вас, заедно на маса и да ужива во семејната атмосфера.Со малите бебиња, покажете трпение. Можби припаѓа на онаа група која повеќе сака да ужива на вашите гради отколку да јаде, па доењето трае подолго.

Татковството и финансиите

Татковството и финансиите

Хранењето, облекувањето и образованието ќе ве чини пари кои сега ги трошите на други работи. Ако се сетите на вашите родители, ќе увидите дека тие одвојувале од себе за вие да имате се што ви треба. Имајте на ум дека детето ќе ви стане приоритет број еден.