Појадок за мајка и бебе 6+ месеци

Појадок за мајка и бебе 6+ месеци

Предлог за утрешното мени за мама и бебе од групата „Здрава храна, здрави деца “.

Како се чувствуваш кога ќе слушнеш лага?

Како се чувствуваш кога ќе слушнеш лага?

Така чудно, ќе се чудиш.

(Видео) Проштално писмо на еден татко, пред неговата смрт

(Видео) Проштално писмо на еден татко, пред неговата смрт

Пол Каланти бил професор и неврохирург на Одделението за неврохирургија на Универзитетот Стефорд. Бил млад и перспективен лекар, сопруг и татко на мало девојче. Се разболел на 37 години и наспроти хемотерапијата починал поради агресивниот карцином на бели дробови кој метастазирал.

Нега на бебешка коса

Нега на бебешка коса

На самиот почеток треба да го капете детето со неутрален сапун за бебиња, а подоцна со неутрален шампон. Секогаш проверете колку шампонот е „лут“ дури и ако на него пишува деака е неутрален, така што ќе го тестирате на свои очи.

И разгаленото дете може да го превоспитате

И разгаленото дете може да го превоспитате

Ниту еден родител не сака да има разгалено дете кое никој не го сака во друштво. Ако во себе знаете дека детето ви е разгалено, не чекајте околината да ви посочи и не бранете го. За негово добро и негова среќа треба да го научите на вистински вредности и дисциплина.

Како да ја развиете љубовта спрема читањето

Како да ја развиете љубовта спрема читањето

Бидејќи денеска е Меѓународен ден на детската литература, читањето на децата од најмала возраст е значајно за нивен развој, ви даваме неколку совети како детето да ја засакаат книгата.

Со низа активности одбележан Светскиот ден за борба против аутизмот

Со низа активности одбележан Светскиот ден за борба против аутизмот

Во Македонија денеска со низа настани се одбележува 2 април – Светскиот ден за борба против аутизмот.На тркалезната маса присуствуваа претставници од министерствата за образование и за здравство, Заводот за ментално здравје, невладини организации, како психолози и дефектолози.

Во училиштата е потребен кадар за да работи со децата со аутизам

Во училиштата е потребен кадар за да работи со децата со аутизам

 Во 109 основни училишта во Македонија регистрирани се 93 деца со аутизам кои следат настава. Од нив 68 се машки, а 25 женски деца, покажало истражувањето кое го спроведе народниот правобраниетел во училиштата во Скопје, Струмица, Битола, Куманово,Тетово, Штип и Кичево.

Мила Јовович роди втора ќерка

Мила Јовович роди втора ќерка

Филмската актерка Мила Јовович и нејзиниот избраник Пол Андерсон му посакаа добредојде на своето второ дете ќерката Дашиел.

Денеска е Mеѓународен ден на детската литература

Денеска е Mеѓународен ден на детската литература

Денеска 2 април е прогласен за Меѓународен ден на детската литература. Овој ден се празнува од 1967 година и востановен во чест на роденденот на еден од најпознатите детски писатели Ханс Кристијан Андерсен. Целта е да се инспирира љубовта кон читањето и да се сврти вниманието кон детските книги.

Што може да игра бебе од 15 месеци?

Што може да игра бебе од 15 месеци?

На 15 месеци, детето може да држи 2 до 3 предмети во една рака, а одредени деца можат да градат кула од две коцки. На најголем дел од нив тоа им поаѓа од рака на една ипол година, а сите тоа можат да го направат на 20 месеци.

Powered by WP Bannerize