Пудинг од јаболка

Пудинг од јаболка

Рецепт за највкусниот пудинг од јаболка во кој ќе ужива целото семејство.

Како студеното време влијае врз организмот

Како студеното време влијае врз организмот
Со намалувањето на температурите во текот на зимата, здравствените проблеми поврзани со времето стануваат поголеми.

Домашен рецепт кој ја смирува и најупорната кашлица

Домашен рецепт кој ја смирува и најупорната кашлица

Овој сируп од две главни состојки ги ослободува синусите, ја лекува кашлицата и настинката во рекордно време, а можат да го користат и децата.

Како бременоста ги менува менталните способности на жените

Како бременоста ги менува менталните способности на жените

По спроведувањето на неколку истражувања, научниците откриваат дека жените кои што го добиле своето прво дете по 24 година од животот постигнуваат подобри резлутати на тестовите за ментална стабилност и вербални вештини во споредба со оние жени кои за прв пат станале мајки во периодот од 15 до 23 година од животот.

Како да си го олесните спиењето во текот на бременоста

Како да си го олесните спиењето во текот на бременоста

Спиење на лева страна е она на кое постојано ни укажуваат докторите и бабиците во текот на бременоста бидејќи оваа позиција ја спречува матката да прави притисок врз црниот дроб, а дозволува бебето да прими соодветна количина на хранливи материи и кислород низ плацентата.

ВИДЕО: Природно породување vs. Царски рез

ВИДЕО: Природно породување vs. Царски рез

Денеска породувањето е можно на два начина: По природен пат и со царски рез. Дали можеби сте љубопитни како детето излегува од матката при породување со царски рез?

Како 2-годишно детенце го гледа светот

Како 2-годишно детенце го гледа светот

Ден Иверсон решил на брилијантен начин да ни долови еден мал момент низ очите на нашите деца.

Вистини за царскиот рез

Вистини за царскиот рез

Оние жени и мајки кои го родиле своето дете со царски рез, гордо го нарекуваат „белег на среќата.“

Правила за воспитување на девојче

Правила за воспитување на девојче

Познатата блогерка Кариса Ансел напишала интересен текст за тоа како најдобро да воспитувате девојче. Нејзиниот текст го освои светот а има и зошто, погледнете што таа им порачува на мајките кои имаат ќерки.

ВИДЕО: Како да направите лажен снег

ВИДЕО: Како да направите лажен снег

Овие денови најактуелен е секкао снегот кој најмногу ги израдува најмалите. Но бидејќи надвор е премногу ладно ние ви предложуваме интересен начин да се забавувате со вашите најмили и во домашни услови да направите вештачки снег.

Супа која го зајакнува имунитетот и ја лекува настинката

Супа која го зајакнува имунитетот и ја лекува настинката

Оваа вкусна супа го зајакнува целиот организам, го подигнува имуниетот и ја храни секоја клетка во нашето тело правејќи го отпорно кон епидемијата на вирози која е карактеристична за овој период од годината.