Медот-превенција од сува кашлица

Медот-превенција од сува кашлица

Научниците утврдиле дека медот ефикасно ја ублажува сувата кашлица кај децата.

Производи-непријатели на забите

Производи-непријатели на забите

Здравите заби се основен предуслов за убава насмевка, но и за спречување на многу болести – дали знаете дека расипаните заби може да предизвикуваат, на пример, заболување на бубрезите? Да не ги спомнуваме главоболките и лошиот здив.

Калциумот ги намалува непријатните симптоми на предменструалниот синдром

Калциумот ги намалува непријатните симптоми на предменструалниот синдром

Доколку жената има здрави јајници сосема е нормално нивото на хормони во деновите пред менструалниот циклус да почнува да опаѓа. 

Намалете го холестеролот природно

Намалете го холестеролот природно

Добро ни се познати благодетите од билките и нивните лековити својства. Различни билки вилјаат на различни состојби, а во прилог ви даваме рецепт за подобро здравје.

Менувајте го бричот редовно

Менувајте го бричот редовно

Како да знаете кога е време да го замените вашиот брич? Кога сечилото станува премногу тапо за да ги отстрани вашите влакна? Според експертите, правилно е да го менувате бричот на секои 3 до 7 употреби. Ова зависи од повеќе фактори. Според дерматолозите, ако користите брич со едно сечило, или пак го употребувате за поголема површина, тогаш треба да го менувате почесто.

Исперете ја, па облечете ја новата облека

Исперете ја, па облечете ја новата облека

На патот од фабриката до продавницата, облеката поминува низ илјадници пара раце, се чува во складишта со не толку идеални хигиенски услови, а пред вас може да ја пробаат и десетици луѓе.

Ефикасен природен лек против кондиломи

Ефикасен природен лек против кондиломи

Природното лекување на кондиломите е возможно без разлика дали станува збор за брадавици на интимните делови или обични брадавици по другите делови од телото.

Во Македонија секој трет умира од загаден воздух

Во Македонија секој трет умира од загаден воздух

Крајно време е да престанеме со меѓусебните обвинувања кои се однесуваат на тоа кој повеќе придонесува за загадувањето во Македонија бидејќи никој не е ослободен од вината за реалната состојба со загадувањето на воздухот.

Како кравите го чуваат млекото

Како кравите го чуваат млекото

Кравите не смеат да трчаат, за да не го истурат млекото.

Подочниците може да бидат и знак за алергија

Подочниците може да бидат и знак за алергија

Доколку не можете да ги отстраните подочниците можеби баш ова е причината.

Рецепт: Карфиол во рерна

Рецепт: Карфиол во рерна

Ова е периодот од годината кога се јаде туршијата подготвена во есен. 

Powered by WP Bannerize