Добри совети за новите мајки

Добри совети за новите мајки

Новите мајки постојано читаат водичи и книги за тоа како да се подготват за пристигнувањето на бебето во нивниот живот. Но никој не може да даде подобар совет од искусните мајки кои го поминале сето тоа по неколку пати.

Која е најчеста причина за развод

Која е најчеста причина за развод

Постојат повеќе причини за развор меѓу партнерите но според  истражувањето спорведено од Институтот Аустин прва причина на листата најчести причини за развод е неверството.

Дали да се дои за време на бременост

Дали да се дои за време на бременост

Иако самото доење нема да го загрози здравјето на подот, сепак постојат неколку проблеми кои можат да ви попречат вам, на вашето дете и на вашето нероденото бебе.

Дали девојчињата прерано стануваат девојки

Дали девојчињата прерано стануваат девојки

Посзнатата писателка Меги Хамилтон која воедно е и  авторка на книгата „Што им се случува на нашите девојчиња“ вели дека „прескокнувањето на детството“ станало општ тренд па преку оваа книга решила да им се обрати на родителите. Таа е загрижена поради фактот дека девојчињата се порано стануваат девојки.

Како до полесно забременување

Како до полесно забременување

Oткако ќе стапат во брак брачните парови имаат желба за проширување на семејството, и тоа е нормално но не секогаш оди така лесно. Затоа, без разлика дали во скоро време планирате да останете бремени или пак за неколку години, поттикнете го вашиот партнер да ги примени следниве совети.

Како да ја зачувате плодноста

Како да ја зачувате плодноста

Денес жените обично подоцна се одлучуваат за дете. Причините се различни: студирање, кариера, финансии…Или можеби едноставно не го пронашле “вистинскиот“. Не ретко се случува и жени кои во доцните дваесетти или раните триесетти одлучуваат да имаат дете, неочекувано да откријат дека се неплодни. Познат факт е дека плодноста се намалува со возраста.

Како го разгалувате детето

Како го разгалувате детето

Се повеќе се зголемува бројот на разгалени деца наводно поради жените кои стануваат мајки во поодмината животна доба, но и со „економскиот бум“ кој им овозможува на децата купување многу повеќе од порано.

Како да го натерате детето да разговара сериозно со вас

Како да го натерате детето да разговара сериозно со вас

Дури и родителите, кои веруваат дека можат да разговараат за какви било теми со децата, ќе застанат кога детето ќе им постави такво прашање.

Ослабете 8 килограми за 14 дена

Ослабете 8 килограми за 14 дена

Целта на јапонската диета е навистина да ги промените навиките во исхраната и да го забрзате метаболизмот во рок од две недели.

Како да ја смирите кожата после депилација

Како да ја смирите кожата после депилација

Гел – откако ќе завршите со депилација отстранете го восокот од кожата и нанесете специјален гел наменет за кожа после депилација.

Кои витамини се неопходни за женското здравје

Кои витамини се неопходни за женското здравје

На женското тело му се потребни витамини и минерали за да може нормално да функционира.

Powered by WP Bannerize