Однесувањето на мајката во бременоста влијае врз склоноста на детето спрема спортот

Однесувањето на мајката во бременоста влијае врз склоноста на детето спрема спортот

Доколку жените за време на бременоста биле физички активни, нивните потомци имаат поголеми шанси да се бават со спорт покажува истражувањето на научниците од Универзитетот Бристол.

Зошто е добро децата да одат на играорна

Зошто е добро децата да одат на играорна

При играње на играорна, сите мускули се активни а децата ја развиваат моториката и центарот за рамнотежа.

Рецепт за домашно чоколадо

Рецепт за домашно чоколадо

За подготовка на вкусна домашна чоколада потребно е малку време, но совршенството на вкусот долго ќе го памтите.

Кои се резултатите кога родителите ги тепаат децата

Кои се резултатите кога родителите ги тепаат децата

Неодамнешните студии спроведени на Универзитетот во Тексас биле објавени во јавноста и во извештајот пишувало дека истражувањата покажуваат дека поради удирањата децата  ги прават спротивните работи од оние кои ги посакуваат родителите. 

Оставете ги децата да се извалкаат

Оставете ги децата да се извалкаат

Родители се плашат од бактерии, па стравот им го пренесуваат и на своите деца, . Научниците ги разбираат родителите, но сепак препорачуваат изложеност на бактерии, бидејќи таа изложеност е добра превенција за понатамошните можни болести кај децата.

Мадона потврди дека посвоила две девојчиња од Малавија

Мадона потврди дека посвоила две девојчиња од Малавија

Поп-ѕвездата Мадона потврди дека и официјално е завршено посвојувањето на две девојчиња од Малавија и истакна колку е среќна шти тие две сега се со неа.

Надносените деца постигнуваат послаби резултати на училиште

Надносените деца постигнуваат послаби резултати на училиште

Група шведски научници, на чело со Хајн Хојфелман, разгледувајќи ја врската меѓу умствениот развој и предвременото и задоцнетото раѓање на детето,  утврдиле дека кај децата родени подоцна, недостигот на плацента може да биде особено токсичен за развојот на нервниот систем.

Валдорф педагогија и нејзиното значење

Валдорф педагогија и нејзиното значење

Валдорф педагогија подразбира, во воспитувањето и образованието воспитувачите и учителите спрема децата да се однесуваат со длабока почит, да влијаат на разумот на детето, ни најмалку да не ги запоставуваат неговите чувства и емоционален развој.

Во што се разликуваат момчињата и девојчињата

Во што се разликуваат момчињата и девојчињата

Девојчињата и момчињата од раѓање покажуваат разлики во однесувањето. Причината за тоа лежи во генетиката но и различниот начин на воспитување од страна на родителите.

Забава во природа со децата

Забава во природа со децата

Најдете слободно време да ги изведете децата надвор и да им покажете колку виртуелниот свет е здодевен.

Работи за кои мајките на новороденчињата најмногу се грижат

Работи за кои мајките на новороденчињата најмногу се грижат

Зошто моето бебе изгледа вака, зошто рацете му се студени и зошто постојано е гладно.

Powered by WP Bannerize