Како близнаците да спијат во исто време

Како близнаците да спијат во исто време

Веројатно милион пати сте чуле – со близнаците неволјата се удвојува, но и забавата. Меѓутоа, тешко е да се запаметат забавните моменти кога еден од секојдневните проблеми со кои се соочуваат родителите што имаат близнаци или повеќе деца родени истовремено е како да се натераат бебињата да спијат истовремено.

Родителски митови околу здравјето на бебињата

Родителски митови околу здравјето на бебињата

Педијатарот Дејвид Л.Хил за Parents.com вели: „сретнав премногу родители кои имаат некои потполно застарени и потенцијално опасни убедувања кога станува збор за здравјето на нивните деца“. Еве кои здравствени митови ги наведува како најраспространети:

Зошто киселата вода не е добра за линијата

Зошто киселата вода не е добра за линијата

Научниците открија дека со голтањето на гасовите низ пијалоците, се потикнува лачењето на хормонот на гладта, што ве тера да јадете повеќе. Тоа значи дека иако киселата вода има нула калории, сепак може да направи да се здебелете.

Правила за децата за на маса

Правила за децата за на маса

Едно од првите правила на кои треба да ги научите децата е дека не е пристојно да се фрла храната. Во најголем дел од случаите детето тоа го прави бидејќи поради нешто е луто или сака да сврти внимание врз себе. Родителите понатаму имаат одговорност да ги научат дека тоа не е убаво.

Децата треба да се научат на добро однесување

Децата треба да се научат на добро однесување

Како родители мора да бидеме свесни дека најголем број од децата не се свесни дека работат нешто лошо и непристојно. На пример, тие не доживуваат дека прекинувањето на друго лице додека зборува е непристојно.

Интернет и информации за децата

Интернет и информации за децата

Дали сте знаеле дека околу 50 проценти од децата во градинка и прво одделение во основно училиште имаат интеракција со луѓето преку интернет.

Совети за родителите за поголема безбедност на децата

Совети за родителите за поголема безбедност на децата

Секогаш следете каде оди детето и со кого. Секогаш одредете време колку детето ќе се задржи некаде и барајте задолжително да ве извести за промена на договорениот план. Запознајте ги пријателите на детето и разменете броеви на телефон со нив или нивните родители.

Во Европска Унија на секои две минути исчезнува по едно дете

Во Европска Унија на секои две минути исчезнува по едно дете

Во Европска Унија на секои две минути исчезува по едно дете, а во САД ситуацијата е уште пострашна. На секои 40 секунди едно дете е киднапирано или исчезнато.Најчести причини за киднапирање се сексусално злоставување, трговија со луѓе и органи.

Нова техника на лекување на изгореници

Нова техника на лекување на изгореници

Луѓето кои се борат со големи изгореници со недели трпат неподносливи болки или со месеци чекаат на пресадување на кожа. Цело време се изложени на сериозни ризици од инфекции. Затоа е важно да се воспостават нови кожни бариери.

Зошто овошјето треба да се јаде, а не да се пие

Зошто овошјето треба да се јаде, а не да се пие

Ако трипати неделно изедете помала количина на боровници, го намалувате ризикот од дијабетес за околу една четвртина. Ако плодовите ги пиете во облик на свеж цеден сок, дури и ја зголемувате опасноста од болеста.

Скопје стрит фестивал ги вклучува децата со посебни потреби во својата програма

Скопје стрит фестивал ги вклучува децата со посебни потреби во својата програма

Организацијата на Скопје Стрит Фестивал ги вклучува децата во својата програма, но она што е за пофалба е намерата оваа година во програмата да бидат вклучени и децата со потебни потреби.

Powered by WP Bannerize