Како вагината природно да биде здрава

Како вагината природно да биде здрава

Многу производители за интимна хигиена тврдат дека нивните производи ја одржуваат киселоста на вагината иако за тоа немаат ниту еден доказ. Со неколку важни совети, можете да ги избегнете вагиналните проблеми.

Прашање кое мајките не го сакаaт

Прашање кое мајките не го сакаaт

Кога ќе стигне новото бебе во семејството или во средината каде што живеете, ќе ве дочека едно посебно прашање. Нема да го избегнете прашањето, а нема да се чувствувате најдобро кога конечно ќе го слушнете.

Каде грешат родителите кога исхраната на децата е во прашање

Каде грешат родителите кога исхраната на децата е во прашање

Разновидна, добро избалансирана исхрана која содржи потребна количина на протеини, јаглехидрати, корисни масти, витамини и минерали обезбедува правилен раст и развој на децата, добро здравје и доволно енергија.

Намалување на апетитот кај децата

Намалување на апетитот кај децата

По првата година, нормално е апетитот на детето да се намали. На родителите може да им се причини дека детето не јаде доволно и дека никогаш не е гладно, или не сака друг да го храни.

Причини за намален апетит кај децата

Причини за намален апетит кај децата

Постојат повеќе причини за намален апетит кај децата, а меѓу нив е и периодот меѓу забрзаниот раст. На децата не им треба многу храна како кога интензивно растат.

Запечени тортелини со пилешко месо

Запечени тортелини со пилешко месо

Вкусните тортелини можете да ги направите со сезонски зеленчук, а на рецептот нема да оддолеат ниту најприбирливите деца.

Дијана Ѓоковиќ: Бев строга мајка

Дијана Ѓоковиќ: Бев строга мајка

Мајката на еден од најдобрите светски тенисери Новак Ѓоковиќ открива дека со својот син преживеала многу среќни, но и тажни моменти.

Домашниот миленик не е скапа играчка за забава на децата

Домашниот миленик не е скапа играчка за забава на децата

Кога одбирате домашен миленик добро размислете дали ви е потребна играчка за забава на децата или можете тоа да го издржите  – и материјално и организационо.

Видео: Развој на идентичните близнаци во мајчината утроба

Видео: Развој на идентичните близнаци во мајчината утроба

Прекрасно видео кое го опишува развојот на идентичните близнаци во матката, од моментот на нивното зачнување, до моментот на нивното раѓање.

Децата учат од цртаните филмови

Децата учат од цртаните филмови

За секое дете од две години процесот на повторување е многу важен бидејќи му овозможува проверка на сеќавањето и разбирањето на нештата, полесно поврзување на ликовите со случувањата.

Рецепт: Макарони со суво грозје

Рецепт: Макарони со суво грозје

Одлична комбинација на макарони и суво грозје.