Алергија на сперма

Алергија на сперма

Оваа алергија не е безопасна, се појавува ретко, но може да биде голем проблем. Најчести симптоми на алергија на сперма се лош мирис од вагината, печење и чешање по секој контакт со сперма, посебно по полов однос, отекување и црвенило како и пликови по цело тело.

Како да го отстраните непријатниот мирис на вагината

Како да го отстраните непријатниот мирис на вагината

Секоја жена има единствен мирис на вагината, но ако одеднаш стане непријатен, одете на лекар. Но, во меѓувреме може да пиете повеќе јогурт, кој е одличен извор на пробиотик и ја регулира пХ рамнотежата.

Бананата е кралица помеѓу овошјето

Бананата е кралица помеѓу овошјето

Бројните истражувања докажуваат дека една банана го подобрува расположението, а причина за тоа е состојката триптофан, протеин кој во телото го поттикнува создавањето на серотонин, познат како хормон на среќата.

Антистресните вежби треба да ви станат обврска

Антистресните вежби треба да ви станат обврска

Научете да медитирате. Медитацијата ќе ви овозможи да се ослободите од стрес и на работите да погледнете од друга перспектива. Ќе бидете повеќе благодарни на она што го имате и што е најважно ќе ја развиете способноста на уживање во сегашниот момент.

Свесно дишење и зошто тоа е важно

Свесно дишење и зошто тоа е важно

За да бидете свесни за своето дишење, можете да ги броите своите вдишувања и издишувања. На пример додека вдишувате, бројте до три, додека го држете воздухот во гради бројте до три додека издишувате исто така бројте до три. Овој ритам може да биде подолг на пример 4-6-7.

Како да бидете поголеми оптимисти

Како да бидете поголеми оптимисти

Направете список за она што сте благодарни на се што во овој момент ви е важно во животот. Колку на пример и на некого да сте лути, погледнете ја таа личност од дистанца и размислете суштински дали сепак сте благодарни што постои во вашиот живот.

Препознајте и олеснете си кога сте под стрес

Препознајте и олеснете си кога сте под стрес

За да си помогнете кога сте под стрес, најважно во тие моменти е да го сакате своето дете и тоа јасно да му го покажете и кажете му го и тогаш кога се вашата главна причина за замор и нерасположение.

Моделот на однесување за вашето дете сте вие

Моделот на однесување за вашето дете сте вие

Колку и да им зборувате што очекутаме од нив или да се обидете да воведете правила во нивното секојдневие, успехот ќе изостане се додека сами не почнеме да се однесуваме така како што на нив им зборуваме дека треба.

Старателство врз децата

Старателство врз децата

Заедничкото старателство над децата е најдобро решение за нив, ќе кажат најголем дел од психолозите, под услов родителот со своето однесување да не е опасен за детето. Но, многу родители не успеваат да се договорат па наместо да направат се во интерес на детето, тие го користат како „полигон“ за докажување на сопствената надмоќност.

На трудниците им се препорачува до три милиграма фолна киселина дневно

На трудниците им се препорачува до три милиграма фолна киселина дневно

Недостатокот на фолна киселина може лесно да се утврди. Освен клинички симптоми по кои се препзнава анемијата, потребно е да се направи лабораториска анализа на крвта врз основа на која може да се утврди намалениот број на еритроцити, евентуално и леукоцити или тромбоцити.

Печени пиперки полнети со сирење

Печени пиперки полнети со сирење

Почнува сезона на пиперки, еве еден одличен рецепт.

Powered by WP Bannerize