Секогаш кога е можно гответе ги компирите без да ги излупите

Секогаш кога е можно гответе ги компирите без да ги излупите

Компирите непотребно се озогласени како нездрава храна и тоа само поради нездравиот начин на нивното подготвување, како што е пржењето во голема количина на масло за јадење.

Природна маска за сува и кршлива коса

Природна маска за сува и кршлива коса

Доколку вашата коса е дехидрирана, сува и оштетена од сонцето или апаратите за обликување, лесно се крши и опаѓа медот и комбинациите на природни состојки кои во себе вклучуваат мед ќе ви помогнат.

Како да подготвите домашен ликер од праски

Како да подготвите домашен ликер од праски

Интересна комбинација на бело вино и киселкасто овошје.

Видео: Најубавото добредојде за тато

Видео: Најубавото добредојде за тато

Кога американските војници по осум месеци отсуство се вратиле од Форт Карсон, Колорадо во својот роден град им било наредено да застанат во формација за формално поздравување.

Направете сок од моркови со миксер

Направете сок од моркови со миксер

Доколку немате соковник при рака, а сакате да уживате во вкусот на здравиот сок од морков, послужете се со вашиот миксер.

Комбинацијата на доминантни гени ја одредува бојата на очите кај децата

Комбинацијата на доминантни гени ја одредува бојата на очите кај децата

Општо е познато дека бојата на очите децата ја наследуваат од родителите. Тука голема улога има комбинацијата на доминантни гени.

Невролошки и анатомски фактори кои го отежнуваат развојот на говорот

Невролошки и анатомски фактори кои го отежнуваат развојот на говорот

Кога станува збор за постоење на одредени отстапувања од развојот на говорот кај децата, виновникот може да се побара во повеќе групи на фактори кои можат негативно да влијаат врз тој развоен процес.

Храна која не треба да ја јадете пред спиење

Храна која не треба да ја јадете пред спиење

Понекогаш не сме свесни дека со исхраната го нарушуваме квалитетот на сонот. Секако дека не треба да си легнувате гладни, но постојат намирници кои најдобро е да ги избегнувате доколку сакате убаво да спиете.

Начинот на кој што говорат возрасните има важна улога во развојот на говорот кај децата

Начинот на кој што говорат возрасните има важна улога во развојот на говорот кај децата

Без разлика колку и да звучи интересно, воопшто не е пожелно возрасните да му се обраќаат на детето со „бебешки говор“ имитирајќи го начинот на кој што зборува детето, кој логично за почетоците на развојот на говорот, е полн со граматичко-семантички пропусти и неправилна структура.

Развојот на говорот е во тесна зависност од развојот на слухот

Развојот на говорот е во тесна зависност од развојот на слухот

Врз развојот на говорот кај децата во голема мера влијаат и надворешни и внатрешни фактори. 

Говорот кај децата се развива во две фази

Говорот кај децата се развива во две фази

Развојот на говорот кај децата се одвива паралелно со развојот на моторичките и интелектуалните способности.

Powered by WP Bannerize