Љубомора кај постарото дете

Љубомора кај постарото дете

Еден од типичните начини на кои се манифестира љубомората кај постарото дете е тоа да се спушти на возраст на помладото дете и во психолошка смисла да се регресира на некоја помлада возраст со цел да се натпреварува со помладото дете.

Исти родители различен начин на воспитување

Исти родители различен начин на воспитување

Многу е важно да ја преиспитаме претпоставката дека исти родители воспитуваат деца на ист начин.Како би можеле да ги објасниме големите разлики во однесувањето и типот на личноста помеѓу помладото и постарото дете на исти родители?

Корен од лековитата билка Перуанска Мака за поголема плодност

Корен од лековитата билка Перуанска Мака за поголема плодност

Мака е античка Перуанска билка (корен) со исклучителни карактеристики за подогнување на либидото, плодноста и енергијата кај мажите уште од времето на античките Инки кои ја користеле за време на војување со другите племиња.  

Вкусен диетален десерт

Вкусен диетален десерт

Доколку сте љубители да си каснете нешто благо секогаш постојат поздрави верзии на вашиот омилен десерт, што во основа би вклучило поздрави намирници, помалку шеќер и секако одличен вкус.

Вареното вино лекува настинка

Вареното вино лекува настинка

Црвеното вино варено со ароматични зачини и мед е вкусно и лековито. Богатството од витамин Ц го прави мелем за зајакнување на имунитет, а состојките кои се додаваат го подобруваат антивирусното делување.

Смирете ја и најупорната кашлица со сируп од ловоров лист

Смирете ја и најупорната кашлица со сируп од ловоров лист

Овој сируп е многу вкусен така што неговата консумација нема да ви биде непријатна.

Тужби до лекарите кои ќе извршат абортус во САД

Тужби до лекарите кои ќе извршат абортус во САД

Абортусот е едно од клучните општествено-политички прашања во современиот свет. Посебно актуелна и сензитивна тема беше во изборниот период во Америка.

Нема преглед за невакцинирано дете

Нема преглед за невакцинирано дете

Повеќе од било кога е актуелен спорот околу тоа дали треба или не да се вакцинираат децата, и додека едни се за, други против со аргументи дека вакцините оставаат трајни последици врз децата, лекарите во Македонија постојано советуваат дека децата треба да се вакцинираат дури се плаќаат и казни ако не се вакцинира дете. 

Стапчиња со сирење

Стапчиња со сирење

Овие стапчиња се одличен избор за вечера, појадок или ужина и најчесто се јадат со јогурт.

Педијатар од Словенија одбива да ги лекува невакцинираните деца

Педијатар од Словенија одбива да ги лекува невакцинираните деца

Бројот на невакцинирани деца во Словенија постојано се зголемува, а според последните податоци, моментно пет проценти од децата се без заштита од заразни болести.

Зошто двојките спијат во одвоени соби

Зошто двојките спијат во одвоени соби

До пред неколку децении се сметаше дека побогатите брачни двојки имаат одвоени спални соби. Денес статистиката покажува дека своја соба имаат 9 отсто од Британците, секој четврт Американец и 28 проценти од Јапонците.

Powered by WP Bannerize