Никогаш не заборавајте на своите родители

Никогаш не заборавајте на своите родители

Како дете, ги гледаме своите родители како безгрешни и семоќни луѓе.

Како луѓето да ве сакаат повеќе

Како луѓето да ве сакаат повеќе

Често, тешко е да се објасни зошто ни се допаѓа одредена личност. Понекогаш е нивната насмевка, понекогаш е начинот на однесување, но едноставно ги сакаме.

Писмо до мојот дедо

Писмо до мојот дедо

Денот кога почина, се почувствував како парче да беше искинато од мојата душа. Како да се отвори некоја рана, која веќе никогаш нема да зарасне.

Македонските жени ги коси карцином на матка

Македонските жени ги коси карцином на матка

Се­ко­ја го­ди­на од рак на гр­ло­то на ма­тка­та за­бо­лу­ва­ат по око­лу 300 же­ни во Македонија, а приб­лиж­но ед­на по­ло­ви­на од нив уми­ра­ат ка­ко пос­ле­ди­ца на оваа бо­лест.

Како да го лекувате болното грло

Како да го лекувате болното грло

Кога грлото ни е воспалено чувствуваме болка, печење и гребење во грлото, можна е појава на отежнато голтање и засипнатост.

Природен лек против првут

Природен лек против првут

Ако скалпот постојано ве чеша, имате сува и перутава кожа на главата тогаш помогнете си со употреба на овој природен лек од маслиново масло.

Зголемената телесна температура како симптом на одредено заболување

Зголемената телесна температура како симптом на одредено заболување

Настинките во периодот на растењето се чести детски заболувања, при кои зголемената телесна температура е еден од симптомите на заболувањето, односно знак дека телото започнало да се бори против причинителот на тоа заболување.

Надоместувањето на загубените течности е важно во случај на дијареа

Надоместувањето на загубените течности е важно во случај на дијареа

Лекувањето на дијареата е во директна врска од степенот на јачина на самите симптоми кои што ја следат дијареата.

Утринско кафе или утрински секс

Утринско кафе или утрински секс

Интимното започнување на денот ја води вашата врска до ново емотивно ниво и се одразува позитивно на расположението и здравјето.

Сода бикарбона и топла вода против подочници

Сода бикарбона и топла вода против подочници

Рецептот кој ви го пренесуваме, ќе ги отстрани подочниците од вашето лице.

Како да го сокриете подбрадокот

Како да го сокриете подбрадокот

За изразениот подбрадок можеме да ја кривиме нашата исхрана, но и генетиката, а мали козметички и модни трикови можат да помогнат овој проблем да се прикрие.

Powered by WP Bannerize