Кога треба вашето дете да добие мобилен телефон

Кога треба вашето дете да добие мобилен телефон

Речиси секое дете во ова модерно време има мобилен телефон а многу од психолозите и го поддржуваат тоа.

Поголемата безбедност е еден од главните мотиви за многу родители кои решаваат даму купат мобилен телефон на своето дете биејќи со тоа ќе си ја олеснат  комуникацијата. Доколку детето само оди на училиште, спортува, се враќа подоцна, или пак ниту едно од неговите другарчиња не живее во негова близина, тогаш е добро да се земе мобилен за него, па тоа да ве побара во било кое време.

Најопасни симптоми кај новороденчињата

Најопасни симптоми кај новороденчињата

Eден од најопасните симптоми кај новороденчињата е модри усни, доколку усните на бебето станат модри или јазикот помодрува тоа е знак дека детето нема доволно кислород. Оваа состојба е позната како цијаноза и бара веднаш да повикате брза помош.

Рецепт: Салата со сурими и моркови

Рецепт: Салата со сурими и моркови

Вкусна салата во чиј вкус ќе уживаат сите љубители на рибата.

Само пет проценти од трудниците се породуваат во предвидениот термин

Само пет проценти од трудниците се породуваат во предвидениот термин

Иако веќе на првите прегледи лекарот ќе го одреди датумот на породување, треба да знаете дека породувањето не мора нужно да се случи на таа дата. 

Видео: Како да го масирате вашето бебе

Видео: Како да го масирате вашето бебе

Масажата го развива и го зајакнува телото на бебето, а воедно овозможува поврзаност помеѓу мајката и бебето и тие подобро да се запознаат и да се зближат.

Видео: Поглед низ очите на бебето

Видео: Поглед низ очите на бебето

Сигурно сте се запрашале како бебињата ја гледаат и доживуваат околината во која што се наоѓаат?

Стравот од непознати лица кај бебињата е сосема нормална појава

Стравот од непознати лица кај бебињата е сосема нормална појава

Стравот од непознати луѓе кај бебињата е нормална појава, која се појавува сосема неочекувано. Бебето одеднаш започнува да се плаши од непознати лица, вртејќи ја главата и грчевито држејќи се за мајката или веќе познатото лице што го држи.

Дали секој шеќер е лош

Дали секој шеќер е лош

Шеќерот се наоѓа во речиси сите намирници, во овошјето, пијалоците, алкохолот, лебот.

Како да се ослободите од лошиот мирис на нозете

Како да се ослободите од лошиот мирис на нозете

Лошата миризба на стапалата е мошне честа и непријатна појава која знае да ги зацрвени образите.

Лековитото дејство на витаминот Ц

Лековитото дејство на витаминот Ц

Во еден од најновите текстови, магазинот „Popular Science“ објаснува како еден гениј создал мит кој е несоборлив до ден денеска.

Мед и сусам-комбинација за многу болести

Мед и сусам-комбинација за многу болести

Ова природна смеса е одличен извор на витамини, посебно од групата Е, А и Б, како и минерaли и омега киселини. Се препорачува да се зема во утринските часови на празен стомак.

Powered by WP Bannerize