Невакцинацијата против научните докази

Невакцинацијата против научните докази

Додека американските организации обезбедуваат вакцини за имунизација во земјите во развој, некои родители во САД одбиваат да ги вакцинираат своите деца. Еден од резултатите е избивањето на епидемија на мали сипаници во Калифорнија.

Болка во грбот кај деца

Болката во грбот е честа појава кај возрасните личности, но сè почесто се јавува кај децата и адолесцентите.

Децата мораат да играат

Децата мораат да играат

Сите знаеме дека децата сакаат да си играат, но помалку е познато поради што играта е важна.

Како се развиваат социјалните вештини кај децата

Како се развиваат социјалните вештини кај децата

Родителите се загрижени кога нивното дете е повлечено и се прашуваат дали причината се проблеми во училиште или со врсниците, а можеби во прашање е карактерна особина.

Разводот остава трага кај децата

Разводот остава трага кај децата

По донесувањето одлука за прекин на бракот, период кој е стресен за целото семејство, родителите меѓусебно треба да се договорат како одлуката ќе им ја соопштат на децата, без да ги повредат и без да ја заобиколуваат вистината.

Тешкото детство гради цврст карактер

Што ви паѓа прво на памет кога ќе го чуете зборот „детство“? Неизмерна радост, ронка носталгија, среќни моменти и розов свет на безгрижност и игри. Така најчесто се претставува детството или барем така би требало да изгледа. Но, некои луѓе ја немаат таа среќа да поминат низ детство исполнето со среќни сеќавања. Детството е период во кој децата треба да пораснат и да постават здрава основа врз која ќе се гради нивниот карактер како возрасни луѓе. За жал, постојат поединци кои имале тешко детство.

Принципи на природно родителство

Принципи на природно родителство

Популарната теорија на американскиот педијатар др. Вилијамс Сирс за природното родителство го освои светот, а овој вид воспитување посебно е популарен на Западот. Тој се сведува на најцврстата врска меѓу мајката и детето, со целосно разбирање на потребите на детето.

Бебињата уште во мајчиниот стомак започнуваат да реагираат на звук

Бебињата уште во мајчиниот стомак започнуваат да реагираат на звук

 

Според психологот Атена Вуломанос, бебињата уште додека престојуваат во мајчиниот стомак можат да распознаат одредени звуци и соодветно да реагираат на нив.

Направете сами: Домашно средство за чистење на прозорци и стаклени површини

Направете сами: Домашно средство за чистење на прозорци и стаклени површини

Сигурни сме дека повеќето од вас ги имаат дома потребните состојки за подготовка на ова домашно и ефикасно средство за чистење на прозори и стаклени површини.

Фото: Првата прошетка на малата Леа помина одлично

Фото: Првата прошетка на малата Леа помина одлично

Бредли Купер и Ирина Шајк станаа родители минатиот месец.

Истражување: Зошто бебињата ја сакаат солената храна

Истражување: Зошто бебињата ја сакаат солената храна

До сега многу пати сме напоменале дека со вкусовите на храната секое дете се сретнува за прв пат уште кога е во мајчината утроба.

Powered by WP Bannerize