Непослушните деца најчесто во иднина заработуваат повеќе пари

Непослушните деца најчесто во иднина заработуваат повеќе пари

Во 1968 година во Луксембург била спроведена студија во која учествувале 3.000 средношколци.Тие решавале тестови за интелигенција и одговарале на прашања за сопствениот однос кон школото. Наставниците исто така пополнувале прашалници за однесувањето на учениците.

До кога доењето е оправдано

До кога доењето е оправдано

Одредени мајки не ги слушаат препораките на Светската здравствена органзиација која советува бебињата да се дојат до втората година, па со овој начин на исхрана продолжуваат и по овој период.

Само 40 проценти од мајките дојат

Само 40 проценти од мајките дојат

Светската здравствена организација препорачува доење само со мајчино млеко за време на првите шест месеци од животот на бебињата. Организацијата оценува дека таквиот начин на исхрана е најдобар за спречување на неухранетоста и спасување на околу еден милион детски животи.

Доењето го намалува ризикот од ретинопатија кај предвреме родените бебиња

Доењето го намалува ризикот од ретинопатија кај предвреме родените бебиња

Ретинопатоја кај недоносените деца предизвикува абнормалниот раст на крвните садови во окото кои имаат тенденција да крварат, што доведува до создавање на руптура на мрежницата.

Неухрането бебе

Неухрането бебе

Добро нахрането бебе вообичано се смирува и заспива непосредно по хранењето, а недоволно нахренето бебе е и понатаму немирно и се буди на саат или два после оброк оставајќи впечаток на гладно дете.

Три начини да откриете дали бебето доволно цица

Три начини да откриете дали бебето доволно цица

Дали бебето доволно цицало во првите денови е најголема грижа на секоја мајка, но еве на кои начини ќе откриете дали бебето е сито.

Зошто бремените жени имаат мачнини

Зошто бремените жени имаат мачнини

Речиси сите бремени жени се соочуваат со мачнини кои ги олеснуваме со повраќање. Иако тоа нема да помогне да ги спречите мачнините во организмот, блуењето е всушност добар знак дека вашиот хормонски степен на бременост е висок.

Прво родените деца се поуспешни

Прво родените деца се поуспешни

Доколку сте жена и прво дете во семејството, тогаш имате големи шанси за успех.

Храна која можете да ја јадете во секое време

Храна која можете да ја јадете во секое време

Ви се јаде слатко или солено? Во овие седум јадења можете да уживате без грижа на совеста. 

Намалете го салото со само едно правило

Намалете го салото со само едно правило

Дојде време да го напуштите правилото дека може да слабеете доколку ги броите калориите, или дека исхраната зависи од крвната група.

Рецепт: Палачинки со банана

Рецепт: Палачинки со банана

Омилен десерт на секое дете. 

Powered by WP Bannerize