Помогнете си со замрзнат лимон

Помогнете си со замрзнат лимон

Една од најздравите овошки е лимонот, а поради состојките кои ги содржи се употребува во многу рецепти.

Научете ги тешките лекции додека сте млади

Научете ги тешките лекции додека сте млади

Се сеќавате на оној период кога одевте на училиште и најголемиот проблем беше дали имате напишано домашна задача и каде ќе излезете со пријателите?

Зачин кој гарантира слабеење до 15 килограми

Зачин кој гарантира слабеење до 15 килограми

Гладувањето не е најдобар избор за слабеење, наместо да се мачите сами себе, ви нудиме поедноставен начин да бидете во топ форма.Според едно истражување во Иран, жени кои имале проблем со дебелината, ослабнале со помош на зачинот кумин ослабнале и се довеле во форма, а секако тоа влијаело и на нивното здравје.

Како да ги ублажите симптомите на ПМС

Како да ги ублажите симптомите на ПМС

Промена на исхраната која е навистина тешко да се спроведе, може да ги олеснат тегобите на пред менструалнио циклус.

Рецепт: Брза салата од компир и туна

Рецепт: Брза салата од компир и туна

Вкусно предјадење богато со витамини и минерали.

Како да ги покриете белите влакна

Како да ги покриете белите влакна

Првите бели влакна на никого не се убав изглед.

Маска за зајакнување на врвовите

Маска за зајакнување на врвовите

Испуканите краеви на косата можат да предизвикаат нејзино сушење, но и опаѓање.

Кога играта им здосадува брзо на децата

Кога играта им здосадува брзо на децата

Зошто веќе не си играш аптекарка? Толку само, десет минути ли траеше интересот за играта? Па, нема веќе луѓе во аптеката.

Неколку необични факти за близнаците

Неколку необични факти за близнаците

Близнаците имаат некои необични разлики за кои нам ни се чини дека се невозможни. Од друга страна, ги красат и некои необичности, својствени само за нив.

До 2040 година, речиси 600 милиони деца ќе живеат во подрачја со екстремно ограничени водни ресурси

До 2040 година, речиси 600 милиони деца ќе живеат во подрачја со екстремно ограничени водни ресурси

Околу 600 милиони деца – или 1 од 4 деца во светот – до 2040 година ќе живеат во подрачја со екстремно ограничени водни ресурси според извештајот на УНИЦЕФ објавен на Светскиот ден на водата.

Лекарите предупредуваат дека бруфенот може сериозно да го наруши здравјето

Лекарите предупредуваат дека бруфенот може сериозно да го наруши здравјето

Британските лекари ги предупредуваат пациентите, посебно оние кои имаат повеќе од 40 години да не го користата анелгетикот бруфен, односно ибупрофен.

Powered by WP Bannerize