Со какво масло треба да се готви детската храна

Објавено на: Oct 28, 2016 од Мама Ане

Најдобар извор на масти кои треба да се користат во исхраната на децата, без претерување, се путерот и растителните масла (маслиново масло), а од хранате риба и јајца.

Лош извор на масти се производите кои содржат тврди маргарини (лиснати теста, пасти, некои десерти, колачи), чипс, смоки и слично, колбаси, масни меса, кожа, особено од пилешко и од некои масни риби.

Во подготовката на храната за децата треба да се додава многу малку растително масло и треба да се избегнува пржената храна.


Мама365.мк ги задржува сите авторски права. Оваа содржина НЕ смее да се копира, размножува или на било кој друг начин да се дистрибуира без писмено одобрение од мама365.мк. Превземањето може да се врши ЕДИНСТВЕНО со наведување на мама365.мк како извор на содржината, со линк до соодветната содржина поставена на изворната страна www.mama365.mk



Коментари

Би можело да ве интересира и…